21102020_114430_4

- Revelion Albania / Mituri și legende în ţara vulturilor/ 27.12.2021 – 04.01.2022 -

21102020_114430_4 21102020_150425_ohrid_lake 21102020_150425_korca_alb 21102020_161636_WhatsApp_Image_2020-10-21_at_16.01.41

REVELION ÎN ALBANIA

Tirana – Shkodra Lezha – Kruja – Durres – Berat Korca Dardha –

oskopoje – Pogradec – Lacul Ohrid – Elbasan

Vă invităm în premieră să petreceți trecerea dintre ani în Albania, o țară nu prea îndepărtată de țara noastră, despre care Lordul Byron spunea: „Pământ al Albaniei, îngăduie-mi să-mi opresc asupra ta privirile, tu, care ai hrănit cu dârzenie oameni aprigi”. Supranumită de Lonely Planet „frumoasa din pădurea adormită care a început să iasă în lume”, Albania vă va surprinde în mod plăcut cu oraşe istorice perfect conservate, peisaje montane impunătoare a căror frumuseţe vă vor tăia răsuflarea, rezervații naturale, situri UNESCO, pe de o parte și tradițiile, ospitalitatea și gastronomia excelentă, pe de altă parte. Pregătiți-vă să vă îndrăgostiți de această țară aproape nedescoperită din punct de vedere turistic, înfășurată în mister după decenii de izolare, unde veți petrece un Revelion memorabil.

 

Perioada:  27.12.202104.01.2022

 

Ziua 1 / 27.12.2021:  Bucureşti – Viena – Tirana

Întâlnire cu conducătorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, la ora 04:00 (în faţa ghişeului de îmbarcare al companiei Austrian Airlines). Plecare spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 0768 (06:00 / 06:40) de unde se va pleca spre Tirana cu zborul OS 0847 (12:45 / 14:20). Sosire la Tirana, oraş fondat în anul 1614 şi devenit capitala Albaniei în anul 1920. Situată pe Râul Ishm, la aprox. 32 km distanță față de coasta Mării Adriatice, Tirana reprezintă cel mai mare oraş din Albania, fiind totodată centrul industrial şi cultural al ţării. Transfer pentru cazare la Hotel Austria 4* (sau similar 4*).

Ziua 2 / 28.12.2021:  Tirana – Shkodra Lezha – Kruja

Mic dejun. Itinerariul zilei ne va conduce spre Shkodra, oraş fondat în anul 400 î.Hr. fiind considerat unul dintre cele mai vechi oraşe din Balcani. Oraşul este un important centru cultural și economic al Albaniei fiind cunoscut ca centrul catolicismului albanez, dovada perfectă a faptului că religiile de orice fel pot convieţui în mod armonios într-o singură țară. Ne vom îndrepta către zona pietonală pentru a ne plimba pe străzile înguste și pentru a admira clădirile vechi care sunt unite cu ziduri de piatră și clădirile moderne care nu fac notă discordantă cu cele vechi. Vom vizita Catedrala Sf. Ștefan, principalul sanctuar romano-catolic din Shkodra, construită în anul 1319 şi extinsă de către veneţieni într-un stil de influenţă dalmată, în sec. al XV-lea. În continuarea zilei vom vizita cetatea orașului, Rozafa, de unde vom putea admira și Moscheea de Plumb, construită în anul 1774 de Mehmet Pașa Bushati, având ca model Moscheea Albastră din Istanbul. Numele acestei moschei provine de la cuvântul “plumb”, deoarece pietrele folosite pentru construirea pereților săi au fost îmbinate cu plumb topit. Ne vom îndrepta apoi spre Lezha, oraș înzestrat cu ziduri puternice din blocuri de piatră mari, unde vom vizita impresionantul monument dedicat eroului național legendar, Skanderbeg. Traseul va continua spre Kruja, oraş medieval al cărui nume este strâns legat de același Gjergj Kastrioti Skanderbeg, cel care a condus poporul albanez în lupta împotriva Imperiului Otoman, timp de 25 ani. Oraşul este spectaculos prin poziţia sa, fiind construit pe un platou înalt, situat la 600 m deasupra nivelului mării, care face parte din lanţul muntos Kruja – Dajti. Cazare la Hotel Panorama 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 29.12.2021:  Kruja – Durres – Berat

Mic dejun. Dimineața vom vizita Castelul Kruja, care are un caracter memorial, după care ne vom plimba prin vechiul bazar cu magazine ale diverşilor meşteşugari. Plecare spre Durres, al doilea oraş ca mărime din Albania, cel mai vechi dar şi cel mai important din punct de vedere economic, situat pe coasta centrală, la o distanţă de numai 38 km faţă de Tirana. Însoţiţi de ghidul local vom face un tur panoramic al oraşului care va include Amfiteatrul Roman, cel mai mare amfiteatru al Peninsulei Balcanice, Casa Memorială a celebrului actor albanez Aleksander Moisiu, Turnul Veneţian și Muzeul de Arheologie, unde veți afla amănunte despre Belle de Durres, cel mai colorat mozaic din ţară, expus la Muzeul de Arheologie din Tirana. În continuarea zilei ne vom îndrepta către Berat, oraş aflat în centrul Albaniei, supranumit „orașul celor o mie de ferestre” datorită caselor vechi, prevăzute cu multe ferestre mari, construite una deasupra alteia, pe un teren stâncos. Zona veche a oraşului care a fost inclusă în anul 2008 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO este împărțită de Râul Osum în două cartiere: Gorica, vechea parte creștină şi Mangalem, vechea parte musulmană. Cazare la Hotel Onufri 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 30.12.2021:  Berat – Korca

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Castelul din Berat, unul dintre cele mai vechi monumente ale oraşului, un melanj de stiluri ale diferitelor epoci: romană, bizantină, albaneză şi otomană. Clădirile din interior construite în sec. al XIII-lea sunt reprezentate de cele 14 biserici dintre care cea mai cunoscută este Catedrala Adormirii Maicii Domnului, ce datează din anul 1797, care adăpostește în prezent Muzeul Artei Medievale, muzeu iconografic unde sunt expuse icoane din sec. XIV – XIX, între care și icoane pictate de  celebrul Onufri, cel care a dat un imbold iconografiei medievale albaneze. Itinerarul zilei ne va purta spre Korca, oraş înconjurat de Munţii Morava, considerat locul de naştere al identităţii literare şi artistice din Albania. Numele oraşului Korca apare menţionat pentru prima dată în registrele istorice din sec. al XV-lea, ca centru comercial şi artizanal, în special pentru confecţionarea covoarelor. În a doua jumătate a sec. al XIX-lea, acesta a devenit cel mai mare centru economic, comercial şi cultural din Albania. Vom face un tur panoramic al oraşului care va include Catedrala, cea mai mare din Albania, Muzeul Educației, situat în clădirea în care a fost deschisă prima școală albaneză în anul 1887, Muzeul Național de Artă Medievală şi Muzeul artei orientale „Bratko”. Ne vom îndrepta apoi către centrul vechi al oraşului pentru a ne plimba pe străduţele pietruite şi a admira clădirile construite în sec. al XX-lea, urmând a ne relaxa şi asculta celebrele cântece numite „serenate” la una din tavernele care servesc celebrul raki. Cazare la Hotel Richmond 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 31.12.2021Korca – Dardha – Korca

Mic dejun. În ultima zi a anului ne vom îndrepta spre stațiunea Dardha, poate unul dintre cele mai surprinzătoare „sate turistice” din Albania, al cărui nume tradus înseamnă „pară”, referindu-se la un păr sălbatic care a devenit un reper al zonei. Satul a fost înființat acum 300 de ani de „rebeli” care au refuzat să se convertească la islam în timpul Imperiului Otoman. Nu întâmplător, tocmai acest sentiment al libertății îl vom simți și noi în timp ce vom fi înconjurați de peisajul Dardhei. Vom putea încerca pârtiile stațiunii sau vom putea degusta din numeroasele preparate tradiționale asezonate cu un pahar de vin fiert într-unul din numeroasele restaurante locale. După-amiaza ne vom întoarce la Korca pentru a ne vom pregăti pentru petrecerea de Anul Nou, căci Cina Festivă de Revelion este cu adevărat o lungă tradiție pentru albanezi. Spre deosebire de alte țări europene care pun accent pe sărbătorirea Crăciunului în familie, pentru albanezi, Cina de Revelion este cea mai importantă, festivitatea bazându-se mult pe excelenta gastronomie locală. Vom participa la Cina Festivă de Revelion cu muzică live şi dans într-un restaurant local, prilej cu care vom admira focul de artificii de la miezul nopții și de a ne ura La Mulţi Ani 2021! Cazare la Hotel Richmond 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 01.01.2022:  Korca – Voskopoje Korca

Mic dejun. După o bine meritată odihnă, urmare a petrecerei din noaptea de Revelion, vom pleca spre Voskopoje, denumire în limba albaneză, sau Moscopole în limba aromână, cel  mai mare oraș din Balcani din sec. al XVII-lea. Acest oraş fabulos care avea 70 de biserici, 12.000 de case şi 70.000 de locuitori, era comparabil ca putere economică şi notorietate culturală în sec. al XVIII-lea, cu Veneţia şi Viena. Considerat a doua metropolă după Constantinopol ca autoritate, Moscopole era celebră în Balcani şi în întreaga lume răsăriteană. Aşezarea din sudul-estul Albaniei, al cărei nume se traduce prin „oraşul oierilor”, se află pe un platou muntos, la o altitudine de 1.200 m, la sud-vest de Lacul Ohrid şi care în trecut se distingea printr-o prosperitate evidentă şi o spiritualitate aparte, fiind adesea apreciată ca o fortăreaţă a ortodoxismului. Aici a apărut prima tipografie din Balcani şi în anul 1770, primul dicționar al celor 4 limbi balcanice moderne (greacă, albaneză, aromână și bulgară). Dintre cele aprox. 70 de biserici construite în Moscopole, până în prezent nu s-au mai păstrat decât cinci, toate robuste, din piatră, cu arcade bizantine şi picturi în frescă, fiind unele dintre cele mai bune exemple de arhitectură bizantină din Balcani, din perioada sec. al XVIII-lea. Întoarcere în Korca pentru cazare la Hotel Richmond 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 02.01.2022:  Korca – Pogradec Lacul Ohrid – Elbasan – Tirana

Mic dejun. În această zi ne vom îndrepta către Pogradec orășel situat în apropiere de Macedonia, pe malurile lacului Ohrid unde vom face un scurt popas în parcul unde în tipurile comuniste, dictatorul lor își construise o casă de vacanță. Ne vom deplasa de-a lungul lacului Orhid cu stopuri pentru fotografii, după care ne vom îndrepta spre Elbasan unde vom face o pauză pentru dejun. Traseul zilei va continua spre Tirana unde vom face un tur panoramic al orașului care va include Piaţa Skanderbeg, denumită după statuia eroului popular, Moscheea Et’hem Bei una dintre cele mai vechi clădiri din Tirana, Turnul cu Ceas şi Muzeul Naţional de Istorie. Vom vizita apoi Muzeul denumit „Bunk’Art 2”, un memorial al zecilor de mii de victime ale comunismului şi în acelaşi timp, un spaţiu expoziţional folosit ca galerie de artă contemporană. Conceput ca adăpost antiatomic pentru oficialii de vârf ai Ministerului de Interne, marele buncăr ultrasecret, cu numele de cod „Stâlpul”, a fost construit între anii 1981 – 1986, în vederea unui eventual atac nuclear. Cazare la Hotel Austria 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 03.01.2022:  Tirana – Viena – Bucureşti

Mic dejun. Timp liber pentru ultimele cumpărături până la ora transferului către aeroportul din Tirana pentru plecarea spre Viena cu compania Austrian Airlines, zbor OS 0848 (15:05 / 16:40), de unde se va pleca spre Bucureşti cu zborul OS 0767 (22:05 / 00:40).

Ziua 9 / 04.01.2022:  Bucureşti

Sosire la Bucureşti la ora 00:40.

 

TARIF:  980 EURO / loc în cameră dublă; Supliment single: 190 EURO

(tarif valabil pt. un grup minim de 20 turişti; pentru un grup de 14-19 turiști, tariful se va majora cu 70 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

– transport continental cu avionul pe ruta: Bucureşti – Viena – Tirana şi retur cu compania Austrian Airlines

– transport intern pe toată durata circuitului cu vehicul dotat cu aer condiţionat, adaptat la nr. de turişti

– 2 nopţi cazare cu mic dejun în hotel de 4* în Tirana

– 1 noapte cazare cu mic dejun în hotel de 4* în Kruja

– 1 noapte cazare cu mic dejun în hotel de 4* în Berat

– 3 nopți cazare cu mic dejun în hotel de 4* în Korca

– Cina Festivă de Revelion

– transferurile, tururile, excursiile menţionate în program

– taxe parcare, taxe de autostradă, poduri, tunele etc.

– ghid local vorbitor de limbă engleză

– conducător român de grup

– asigurare în caz de insolvabilitate / faliment al agenţiei de turism

 

TARIFUL NU INCLUDE:

– taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile continentale: aprox. 260 euro/pers., care se plătesc odată cu excursia (pot fi modificate de companiile aeriene, valoarea exactă fiind cunoscută la data emiterii biletelor de avion)

– taxele de intrare la obiectivele turistice menţionate în program

– alte servicii suplimentare decât cele menţionate, cheltuieli personale, băuturi etc.

– bacşişuri: 40 euro/pers. pentru ghizi şi şoferi, mai puţin pt. bagajişti (se vor achita conducătorului de grup cel târziu la sosire); bacşişurile nu se referă şi la excursiile opţionale

RECOMANDAT: PACHET TURIST TRAVEL MONDIAL, care include Asigurare medicală, pe întreaga durată a programului, care acoperă o sumă maximă de 150.000 ron/pers. pentru cheltuieli medicale de urgență și/sau repatriere, o sumă maximă de 5.000 ron/pers. pentru tratamente medicale de urgență în cazul acutizării unei boli cronice și Asigurarea STORNO de călătorie, care acoperă pierderile financiare cauzate de anulare, contracarând efectul penalizărilor aplicate, a cărei valoare storno acoperă până la 8.500 ron/călătorie (cu franșiză de 10%); acest mijloc de protecție financiară acoperă cele mai frecvente evenimente ce cauzează anularea călătoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19

 

ACTE NECESARE:

– paşaportul sau cartea de identitate în curs de valabilitate

 

CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:

– înscrierile încep din momentul lansării programului, cu plata unui avans min. de 50% din tarif și se încheie la epuizarea locurilor

– diferența de 50 % se achită cu min. 30 de zile înainte de data plecării

– turistul va încheia cu agenția « Contractul de prestări servicii turistice », la care prezentul program este parte

– în momentul semnării « Contractului de prestări servicii turistice », turistul își asumă plata diferenței stipulată în program în cazul neîntrunirii grupului minim de turiști

 

NOTĂ:

Având în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementări de călătorie să se modifice până la data plecării sau după începerea călătoriei, independent de voința agenției DAL TRAVEL (cum ar fi: controlul stării de sănătate, obligativitatea de autoizolare după întoarcerea în România, măsuri suplimentare de igienă și formalități vamale). Agenția DAL TRAVEL nu poate fi făcută răspunzătoare, aplicându-se termenii și condițiile contractuale standard.

 

OBSERVAŢII:

– conducătorul de grup poate modifica programul acţiunii în anumite condiţii obiective, inclusiv ordinea în care se vizitează obiectivele turistice

– agenţia nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure

– agenţia nu răspunde în cazul refuzului autorităţilor de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu

– prezentarea la aeroport se va face cu două ore înaintea zborului; agenţia nu răspunde în cazul refuzului îmbarcării turiştilor ca urmare a întârzierii acestora

– conducătorul de grup se va asigura că programul se desfăşoară conform itinerarului prezentat, va oferi asistență în situaţii de urgenţă, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informaţii referitoare la excursiile opţionale şi la itinerar cu observaţia că nu are calificarea şi atestarea legală de ghid turistic

– cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face în conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecărei ţări

– clasificarea pe stele a unităţilor de cazare este cea atribuită oficial de ministerul de resort din ţările vizitate şi ca atare respectă standardele locale

– distribuţia camerelor la hoteluri se face de către recepţiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepţie şi la cererea sa, va fi asistat de conducătorul de grup

– dacă hotelul este schimbat din motive care nu ţin de agenţie, va fi înlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat în program

– agenţia îşi rezervă dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, în cazul în care valoarea acestora este schimbată de compania aeriană

– agenţia poate aloca un număr de locuri cu reducere în cazul anunţurilor promoţiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioadă limitată de valabilitate; dacă acestea se epuizează înainte de expirarea perioadei anunţate, agenţia va opri promoţia fără un anunţ prealabil

– în derularea excursiei pot apărea situaţii de forţă majoră precum întârzieri în traficul aerian, blocarea aeroporturilor din raţiuni de securitate, schimbări de aeroporturi din raţiuni politice, greve, condiţii meteo nefavorabile etc.; în aceste cazuri agenţia se obligă să depună eforturi pentru depăşirea situaţiilor ivite; totodată, agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

– aşezarea turiştilor în autocar se va face începând cu bancheta a doua, în ordinea înscrierilor

– agenţia nu-şi asumă responsabilitatea în cazul în care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

– conform legilor internaţionale, doar ghizii locali au dreptul să ofere explicaţii în interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducătorii de grup vor oferi explicaţii turiştilor doar în afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajaţi contra cost doar cu acordul turiştilor interesaţi de ghidajul acestora

– excursiile opţionale se efectuează la faţa locului cu agenţiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se încasează în numele şi pentru agenţia DAL TRAVEL; tarifele excursiilor opţionale pot fi mai mari decât cele ale excursiilor care pot fi achiziţionate de la recepţia hotelurilor, sau din altă parte, aceasta datorându-se faptului că persoanele participante vor avea la dispoziţie un mijloc de transport care îi va duce şi îi va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi după caz, un ghid local; în tariful excursiilor opţionale nu sunt incluse intrările la obiectivele turistice vizitate

– agenţia nu poate fi făcută răspunzătoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauză

– în cazul în care turistul întârzie sau renunţă la programul stabilit, nu poate avea nici o pretenţie privind rambursarea eventualelor despăgubiri

– agenţia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecări de teren, căderi masive de zăpadă şi evenimente politice neprevăzute, greve etc.

– copiii minori pot călători doar: a) însoţiţi de ambii părinţi; b) însoţiţi de unul dintre părinţi care să deţină acordul notarial al părintelui care nu călătoreşte (sau încredinţare prin hotărâre judecătorească definitivă, certificat de deces); c) însoţiţi de un adult cu certificat de cazier judiciar în original şi acordul notarial al ambilor părinţi; d) însoțitorii minorului sunt obligați să aibă certificatul de naștere în original al copilului minor, adițional pașaportului și/sau cărții de identitate

– copiii care nu posedă carte de identitate au nevoie de paşaport individual

– vă rugăm să vă asiguraţi că documentele de călătorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PAŞAPORTUL, nu prezintă urme de deterioare a elementelor de siguranţă şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminării călătoriei

– pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesară obţinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; în cazul neobţinerii vizei se reţin penalizări pentru biletul de avion, asigurarea medicală şi cheltuielile agenţiei

– c/v excursiei poate fi achitată şi în lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plăți

– prezentul document constituie anexă la « Contractul de prestări servicii turistice »

 

 

 

Numele (obligatoriu)

Adresa email (obligatoriu)

Telefon

Data plecare (Check-in)

Data sosire (Check-out)

Statiune

Unitate de cazare

Nr. adulti

Nr. copii si data nasterii

Tip masa

Tip transport

Url

Title

Intrebarile Dvs:

Please leave this field empty.